-
-44%
-
Lehtikaali, kotimainen, luomu
200gKoko: 200g
Alkuperämaa: Suomi
Tuottaja: Pappilanpuisto
Kylmätuote
Huom. ei toimiteta postipakettina
- Luomu
- Kotimainen
Saatavilla: Ei saatavissa
Hinta: 2,50 €
(12,5 €/kg)
Tuotekuvaus
Kotimainen luomulehtikaali on nyt parhaimmillaan! Lehtikaali tykkää viileistä säistä, joten Suomen syksy on sen kulta-aikaa. Osta omasi nyt tarjoushintaan!
Lehtikaali on super, monella tapaa
Lehtikaalista on tullut viimevuosina supersuosittu, eikä lainkaan turhaan. Tämä monipuolinen lehtivihannes on oikea voimapommi ja se pääsee monella mittarilla mitattuna maailman terveellisimpien ruoka-aineiden joukkoon.
Lehtikaalissa on upea tummanvihreä tai punertava väri ja siinä on myös runsaasti makua. Lehtikaalia kasvatetaan yhä enemmän myös Suomessa ja pääsemmekin nauttimaan kotimaisen lehtikaalin sesongista kesäkuusta lähtien vuoden loppupuolelle saakka. Pakkasen puraisu kun tekee lehtikaalin maulle vain hyvää!
Lehtikaalin ravintosisältö
Lehtikaalin ravintoarvot ovat huikeat. Se sisältää kaikista ravintokasveista eniten B2- ja K-vitamiinia sekä karotenoideja. Lisäksi se sisältää runsaasti tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja fosforia. Lehtikaali on myös erinomainen C-vitamiinin lähde: esimerkiksi appelsiiniin verrattuna lehtikaali sisältää lähes kolminkertaisen määrän C-vitamiinia.
Lehtikaalin energiasisällöstä 35 prosenttia tulee proteiinista, mistä syystä se on erittäin suosittu kasvissyöjien keskuudessa. Lisäksi painonhallinnasta kiinnostuneet tietävät, että lehtikaalissa on hyvin vähän kaloreita ja runsaasti kuitua. Sen sisältämä kuitu auttaa pienentämään veren kolesterolipitoisuutta, edistämään vatsan toimintaa, tasapainottamaan verensokeria ja auttamaan painonhallinnassa.
Lehtikaalin tulisi olla luomua
Lehtikaalin kohdalla luomun suosiminen on erityisen tärkeää. Tämä johtuu siitä, että lehtikaalin mahtavalla kyvyllä imeä itseensä ravinteita maaperästä on myös kääntöpuoli: lehtikaali imee itseensä herkästi maanviljelyssä käytettäviä torjunta-aineita ja myrkkyjä. Näiden myrkkyjen kehoon pääsyn minimoimiseksi lehtikaali kannattaa ostaa aina luomuna.
Lehtikaalin käyttö: uunissa, pannulla tai vaikka smoothiessa!
Lehtikaalia voidaan käyttää ruoanlaitossa lukuisilla eri tavoilla. Kokeile tätä ravintoaineiden tiivistymää esimerkiksi seuraavasti:
- Mehusta lehtikaalia viher- tai hedelmämehujesi joukkoon
- Surauta lehtikaalia smoothieesi antamaan lisäpotkua
- Kokeile paahtaa lehtikaalin lehtiä uunissa ”lehtikaalisipseiksi” (resepti alla)
- Paista lehtikaalia pannulla muhennokseksi
- Pilko lehtikaali pieneksi ja lisää salaatin joukkoon
Kun käytät lehtikaalia ruoanlaitossa, parhaan lopputuloksen saamiseksi kannattaa huomioida muutama seikka:
- Lehtikaali on kuituista ja siitä kannattaa poistaa paksut lehtiruodit, jotta sen pureskelu on helppoa
- Jos sinulla ei ole tehokasta tehosekoitinta, kannattaa lehtikaali perata myös smoothieta tehdessä
- Lehtikaalin koostumusta voi pehmentää marinoimalla sen sitruunaa tai etikkaa sisältävässä marinadissa
- Lehtikaalia voi pehmentää myös puristelemalla ja hieromalla sitä esimerkiksi käsien välissä
- Lehtikaali kannattaa maustaa oman maun mukaan, esimerkiksi laadukkaalla suolalla, pippurilla, etikalla ja öljyllä
- Makeimmat lehtikaalit kasvavat vasta ensimmäisten pakkasten jälkeen
Resepti: lehtikaalisipsit uunissa
Lehtikaalisipsit ovat nousseet hittireseptiksi ja ne ovatkin erittäin herkullisia naposteltavia. Lisäksi niiden valmistaminen on helppoa!
Tarvitset:
n. 125 g lehtikaalia
2-3 rkl luomulaatuista oliivi- tai avokadoöljyä
laadukasta suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan
Tee näin:
Pese lehtikaali ja kuivaa hyvin. Poista lehtiruoti. Revi kaalista noin 7 cm pitkiä paloja. Laita palat kulhoon, kaada päälle öljy ja mausteet. Sekoita käsin, kunnes kaikki palat kiiltävät öljystä.
Asettele lehtikaalin palat uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman väljästi. Paista uunissa (150 astetta) noin 20 minuuttia, kääntele lehtiä puolivälissä. Tarkkaile sipsejä, jotta ne eivät ruskistuisi liikaa. Sipsit ovat valmiita, kun ne ovat hieman ruskeita reunoilta. Nauti!